Înălțarea Domnului – Hramul Parohiei Mărcuța

mai 24 12:26 2017 Print This Article

Înălțarea Domnului este hramul împărătesc al Parohiei Mărcuța, pe 25 mai 2017 vă invităm să ne bucurăm împreună la Sfânta Liturghie.

 

Imagini pentru inaltarea domnului

Înălțarea Domnului se prăznuiește la 40 de zile după Înviere, in Joia din săptămâna a VI-a, după Pasti. Anul acesta o sărbătorim pe 25 mai. Este cunoscuta in popor si sub denumirea de Ispas. In aceasta zi creștinii se saluta cu „Hristos S-a înălțat!” si „Adevărat S-a înălțat!”.

Hristos S-a înălțat la cer de pe Muntele Măslinilor, in văzul Apostolilor si a doi îngeri. Îngerii le-au vorbit ucenicilor despre a doua venire a lui Hristos, ca aceștia sa nu se lase copleșiți de durerea despărțirii.

Din Sfântă Scriptura aflam ca Mântuitorul Si-a ridicat mâinile, binecuvântându-i pe ucenici, iar pe când ii binecuvânta S-a înălțat la cer (Luca 24, 51), in timp ce un nor L-a făcut nevăzut pentru ochii lor (Faptele Apostolilor 1,9).

În această zi Biserica Ortodoxă Română, prin Sfântul Sinod, a Hotărât ca această zi să fie consacrata ca Zi a Eroilor si sărbătoare națională bisericeasca. In aceasta zi, in toate bisericile din tara si străinătate se face pomenirea tuturor eroilor romani căzuți de-a lungul veacurilor pe toate câmpurile de lupta pentru credința, libertate, dreptate si pentru apărarea tarii si întregirea neamului.

 

Comentarii

comentarii

  Categories: